Rapid Circle lid Worldwide Microsoft Partner Advisory Council (PAC)

Rapid Circle is lid geworden van de zeer selecte groep partners (16) die onderdeel zijn van het Microsoft Partner Advisory Council (PAC) voor de Public Sector op corporate niveau. Het PAC is een invitation-only lidmaatschap en geeft Rapid Circle de mogelijkheid om bij te dragen aan de Public Sector strategie van Microsoft. Daarnaast krijgt Rapid Circle in een vroeg stadium informatie over de roadmap, producten en go-to-marktstrategieën van Microsoft zodat Rapid Circle haar klanten beter kan adviseren en eventueel onderdeel kan laten zijn van een Rapid Deployment Program. Ook wordt de PAC gevraagd om feedback en mee te denken aan de strategie en roadmap. Met haar deelname aan het PAC verstevigt Rapid Circle haar positie als top tier cloud partner van Microsoft wereldwijd. 

Wilco Turnhout (CCO, Rapid Circle): ‘We zijn verheugd dat wij als 1 van de 16 partners wereldwijd geselecteerd zijn voor dit council. Er zijn slechts enkele councils, dus dat betekent dat we in een heel select groepje zitten die praktijkervaring met het management van Microsoft Corp delen. Deze informatie en feedback wordt door Microsoft onder andere gebruikt voor verbeteringen in nieuwe product releases en voor hun partner strategie.’ 

Kiwa start met pilot Dynamics CRM 2016 Online

Kiwa is onder begeleiding van Rapid Circle gestart met een pilot Dynamics CRM 2016 Online als onderdeel van haar cloudstrategie. Dynamics CRM Online ondersteunt Kiwa’s wereldwijde sales- en marketingactiviteiten. In de zomer van 2016 is Dynamics CRM Online geïntroduceerd in twee Business Sectors van Kiwa (Energy en Medical) en de landenorganisaties in Nederland, Noorwegen, de UK, Italië, Turkije, Spanje, China en Taiwan.

De ingebruikname van Dynamics CRM Online stelt Kiwa in staat klanten nog beter internationaal te bedienen en de wereldwijde sales- en marketingactiviteiten gerichter te ontplooien. In de eerste release zijn vooral functionaliteiten ingericht en opgeleverd ter ondersteuning van de sales processen. Na evaluatie van deze eerste release (pilot) wordt de roadmap uitgestippeld voor configuratie en uitrol van meer CRM functionaliteiten die beschikbaar komen voor de Business Sectors in de landen waar Kiwa actief is.

Over Kiwa
Kiwa is een onafhankelijke internationale organisatie met Nederlandse roots die is gespecialiseerd in Testing, Inspection and Certification (TIC). Het bedrijf telt meer dan 4500 medewerkers in zo’n 40 landen en behoort tot de wereldwijde top 20 van TIC-bedrijven. Kiwa werkt voor opdrachtgevers in tal van sectoren: van water, energie en bouw tot agro, feed en food, veiligheid en milieu. Klanten komen uit onder meer (proces)industrie, dienstverlening, nutssector en overheden.

Rapid Circle is nu een Sharegate Premium Partner

Bij Rapid Circle zijn we altijd op zoek naar nieuwe waardevolle partners. Deze keer zijn we blij te mogen mededelen dat wij een officiële Sharegate partner zijn.

Sharegate is een third-party software waarmee bedrijven migratie en administratieve rapportages voor SharePoint, Office 365 en Microsoft OneDrive for Business globaal kunnen uitvoeren en beheren. Sharegate is snel uitgegroeid tot een van de leiders in zijn industrie.

Als partner en reseller, hebben wij de kennis in huis om u te adviseren en begeleiden in het uitgebreide scala aan functies dat Sharegate aanbiedt.

Bovendien, hebben wij indien van toepassing voor u, de expertise om Sharegate in te zetten voor uw migratieplannen van uw fileshare of SharePoint naar Office 365.

Door middel van onze samenwerking, zijn wij ook in staat om kortingen tot 25% aan te bieden aan onze klanten die geïnteresseerd zijn in het kopen van het product.

Geïnteresseerd in hoe wij u kunnen helpen met uw migratie? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Rapid Circle nu officieel Premium Sharegate Partner

Rapid Circle nu officieel Premium Sharegate Partner

Rapid Circle genomineerd voor Microsoft Educatie Partnership Awards 2016

Op 29 november 2016 werden de Microsoft Educatie Partnership Awards 2016 uitgereikt. Ditmaal was de uitreiking op het Amadeus Lyceum in Vleuten, een Cultuurprofielscholen en een Microsoft Showcase School.

Microsoft partners zijn binnen vier categorieën beloond voor hun innovatieve oplossingen op basis van Microsoft-technologie binnen het onderwijs. De vier categorieën waarvoor partners genomineerd konden worden zijn: De Student Centraal , De Docent Centraal, De Moderne Werkplek en De Slimme & Verbonden School.

Rapid Circle was genomineerd in de categorie ‘De Student Centraal’ op basis van onze case bij het ROC van Amsterdam. Dit ROC, de grootste MBO-instelling van Nederland, maakt gebruik van het door Rapid Circle ontwikkelde ‘Portaal voor Talent’, een gepersonaliseerde en geïntegreerde onderwijsomgeving op basis van Office 365 voor student en docent. Het ‘Portaal voor Talent’ is een portaal waar de student (maar ook de docent) via single sign-on toegang heeft tot de voor hem/haar relevante informatie. Denk hierbij aan het eigen rooster en cijfers, maar ook aan een centrale plek om documenten op te slaan op basis van OneDrive.

Door gebruik te maken van deze Office 365 omgeving zijn de IT kosten omlaag gebracht en is de tevredenheid van studenten omhoog gegaan.

Wil je meer weten over de ROC case? Download dan HIER de case beschrijving. Of neem contact op met Michael Kleine.

Op de foto de uitreiking van de nominatie door de Manager Educatie Nederland Eduard Beck, Education Partner Manager Lisanne Bos, Algemeen Directeur van Rapid Circle Harold Punter en New Business Consultant Michael Kleine

Op de foto de uitreiking van de nominatie door de Manager Educatie Nederland Eduard Beck, Education Partner Manager Lisanne Bos, Algemeen Directeur van Rapid Circle Harold Punter en New Business Consultant Michael Kleine

Kinderen helpen digitale vaardigheden bij te brengen

Stichting CodeUur heeft afgelopen oktober een wereldrecord programmeren gevestigd: 10.000 kinderen tegelijk een programmeerles laten volgen. Rapid Circle is betrokken bij CodeUuur, omdat we het belangrijk vinden om zoveel mogelijk kinderen in contact te brengen met technologie en om ze digitale vaardigheden bij te brengen. 10.000 kinderen is een mooi aantal, maar als je dit aantal afzet tegen het totale aantal kinderen op Nederlandse scholen, laat het zien hoeveel kinderen er nog niet in contact zijn gekomen met programmeren in de klas.

Daar waar Microsoft innovatieve en nieuwe technologieën ontwikkelt, hebben we de volgende generatie nodig die gebruik maakt van deze technologie en die doorontwikkelt. Het is belangrijk dat de jongste generatie aansluiting vindt op de arbeidsmarkt van morgen, want kinderen zijn de toekomst. Zogenaamde STEM-skills en 21e-eeuwse vaardigheden, zoals programmeren, mediawijsheid, digitaal samenwerken en kritisch en probleemoplossend denken, zijn in de nabije toekomst van cruciaal belang.

N8.1.png

Elk bedrijf is straks namelijk een softwarebedrijf. Van cv-monteur tot marketeer, in de nabije toekomst zullen er weinig banen zijn waar géén digitale vaardigheden voor nodig zijn. In Groot-Brittannië hebben ze dat goed begrepen, daar is programmeren gewoon een onderdeel van het curriculum van het basisonderwijs.

Initiatieven vanuit het bedrijfsleven

Als we kijken naar de scholen in Nederland, is er ook hier al veel vooruitgang te zien. Maar er moet er nog véél meer gebeuren. De 11 vrijwillige gastdocenten vanuit Rapid Circle maken zeker het verschil, maar alleen Rapid Circle kan niet álle kinderen bereiken

Zelf aan de slag

Ons uiteindelijke doel is om álle kinderen digitaal vaardig te maken, en stapje voor stapje komen we dichter bij dat doel. Ook jij kan daarbij helpen. Wil je weten hoe? Download dan het gratis lesmateriaal voor ouders en leraren, dat beschikbaar is op de website van CodeUur. (https://www.codeuur.nl/#self)

Op weg naar een nieuwe digitale werkplek bij zorgorganisatie Sherpa

Sherpa levert alle vormen van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in de regio’s Gooi en Vechtstreek, Eemland en Utrecht-West. Met ongeveer 1500 medewerkers en 500 vrijwilligers biedt Sherpa de begeleiding en ondersteuning die cliënten nodig hebben om deel te kunnen nemen aan de samenleving.

Sherpa wilde een gebruiksvriendelijke digitale omgeving om haar medewerkers effectiever te informeren en te laten (samen)werken en communiceren. Rapid Circle heeft Sherpa op weg geholpen. Op weg naar meer zelforganiserende teams.

Wat is er veranderd?

Alle zorgmedewerkers werken nu met Exchange online, wat naast veel opslag ook de mogelijkheid biedt om overal en op elk apparaat aan mail te kunnen werken. Daarnaast is onlangs het nieuwe medewerkersportaal (MijnSherpa) live gegaan. Op dit medewerkersportaal staat persoonlijk nieuws vanuit medewerkers zelf, gecombineerd met organisatienieuws vanuit P&O, OR, RvB, Communicatie en ondersteunende diensten. Vanuit de homepage kunnen belangrijke zorgapplicaties gestart worden. Op het Serviceplein worden alle belangrijke documenten aangeboden die medewerkers ondersteunen in hun werk. Het Serviceplein wordt bijgehouden en onderhouden door de verschillende ondersteunende diensten. De zorgmedewerker heeft daardoor altijd zekerheid op de laatste versie van een document, en weet zeker dat het de juiste informatie en de juiste formulieren worden gebruikt. Als laatste geeft de Wie is wie de mogelijkheid om snel een collega te vinden. Dit kan door te zoeken op naam, maar ook op functie, afdeling, locatie, expertises en interesses. In de Wie is wie worden ook de e-mailadressen, telefoonnummers en andere belangrijke informatie van een medewerker getoond. De medewerker kan grotendeels zelf deze gegevens aanpassen op de Selfservice pagina.

En nu…?

Binnenkort begint Sherpa met een pilot ‘Efficiënt Online Samenwerken’, waarin Office 365 wordt ingezet als productiviteitsplatform. Rapid Circle helpt met inrichting, ondersteuning en governance en adoptie. Daarnaast wordt er bekeken wat Skype voor bedrijven kan betekenen voor de verschillende (zorg)teams van Sherpa.

Alle persoonsinformatie op één plaats met Charon van Rapid Circle

Persoonsgegevens die in meerdere applicaties moeten worden bijgehouden, u heeft er vast wel een keer mee te maken gehad. Het leidt tot dubbel werk en inconsistenties van persoonsgegevens…. en tot frustratie. Medewerkers kunnen hierdoor niet volledig vertrouwen op de correctheid van aangeboden informatie.

Charon is een tool van Rapid Circle die een antwoord biedt op deze problemen. Charon zorgt er namelijk voor dat u maximaal kunt profiteren van het Master Data Management dat ligt verankerd in uw Microsoft Active Directory (AD), de centrale gebruikersdatabase binnen uw Microsoft netwerk.

Een paar voorbeelden:

1. Standaard worden slechts een beperkt aantal velden vanuit de Active Directory on premise naar de Active Directory in de cloud (Azure AD) gesynchroniseerd. Hierdoor zijn niet alle persoonsgegevens beschikbaar in de Office 365 User Profile Store, Delve en SharePoint. Door Charon in te zetten vergroot u uw controle op de persoonsgegevens. Charon zorgt ervoor dat de profielvelden van Active Directory, Azure Active Directory en de Office 365 profielen in sync zijn. Als gevolg hiervan zijn ook de persoonsgegevens binnen alle Office 365 onderdelen, waaronder Delve, SharePoint, Outlook, Word en Skype for Business, in lijn met elkaar.

2. Wanneer de Active Directory profielvelden van uw medewerkers nauwelijks gevuld zijn en er geen koppeling met een HR-systeem beschikbaar is, kan met Charon voor een (aanvullend) self-service scenario worden gekozen. Wanneer bijvoorbeeld de mobiele telefoonnummers vrijwel niet bekend zijn kunnen ze door de medewerkers zelf ingevoerd worden, waarna synchronisatie met AD en Azure AD plaatsvindt.

Het resultaat hiervan: eenduidige gegevens, eigen regiefunctionaliteit en een consistenter Master Data Management in uw organisatie.

Charon is op SaaS basis leverbaar, snel te implementeren en laagdrempelig in gebruik.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Rapid Circle helpt de Gemeente Bergen op Zoom met de implementatie van IntuneGemeente Bergen op Zoom heeft Rapid Circle gevraagd te ondersteunen bij de implementatie van Intune. Het uitgangspunt hierbij is om een volwassen pilot in te richten die de gemeentelijke data van Bergen op Zoom beveiligt conform de richtlijnen zoals beschreven in Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG) door de IBD.

In de pilot gaat het primair om de implementatie van Intune. Door de pilot zal de gemeente ook inzicht verkrijgen in de mogelijkheden die de andere onderdelen van de Enterprise Mobility + Security (EMS – waarvan Intune onderdeel is) haar biedt. Die andere onderdelen zijn:

  • Azure Active Directory Premium (voor identiteitsbeheer)
  • Azure Rights Management (voor toegang- en informatiebeveiliging)
  • Advanced Threat Analytics

Het Intune project is onderdeel van het Bergse programma ‘Slim Samenwerken met Office 365’, waarmee medewerkers van deze gemeente in staat worden gesteld om anytime, anyplace en any device op een betrouwbare en veilige manier samen te werken met informatie en documenten, ook met externe partners.

Zorgorganisatie Pameijer gestart met Office 365

Pameijer verleent met ruim 2.200 medewerkers zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking of psychosociale problemen. Ze heeft Rapid Circle gevraagd haar te begeleiden bij de transitie naar Office 365. Zowel functioneel als technisch. Doelstellingen van het project zijn het verbeteren van samenwerking in teams, het werken vanaf meerdere locaties mogelijk maken en het bevorderen van zelfsturing; kortom efficiënter werken.

In een pilot (start oktober 2016) gaat een deel van de organisatie werken met diverse onderdelen van Office 365. Mocht de pilot slagen dan is een mogelijke stip op de horizon een persoonlijk en geïntegreerd portaal voor alle medewerkers. Omdat de pilot ondersteund wordt door een stevig adoptie-programma kan Pameijer op deze wijze gecontroleerd naar de cloud migreren.

De pilot geeft de organisatie tijd om te wennen aan ‘online’ en nieuwe vormen van samenwerken. De opgedane ervaringen verwerkt Pameijer samen met Rapid Circle tot een roadmap voor volgtijdelijke transitie naar de cloud.

Maak kennis met Microsoft Azure

Een clouddienst als Microsoft Azure kan een tijd- en geldbesparende rol spelen. Omdat we je graag op weg helpen richting de Cloud kan je nu voordelig kennismaken met Microsoft Azure. Tijdens een vierdaagse workshop kun je namelijk zélf de voordelen ervaren.

In samenwerking met onze partners hebben we voor nieuwe Microsoft Azure klanten de volgende aanbieding samengesteld:

Bij een afname van €2.000,- aan Microsoft Azure services ontvang je een 4-daagse Microsoft Azure workshop t.w.v. €4.000,- GRATIS

  • Dag 1-2: Tijdens de introductie van de Microsoft Azure scenario’s leer je meer over networking, Azure Back-up en VM hosting in Azure (inclusief Linux). We vertalen je ICT visie en strategie naar één van deze scenario’s en werken deze verder uit.
  • Dag 3-4: Dit is een hands-on training waarbij je direct aan de slag kan met je Microsoft Azure abonnement. We behandelen de basis van Microsoft Azure infrastructure services. Je start direct met het inrichten en implementeren van je eigen Microsoft Azure proeftuin.

Klik HIER voor meer informatie.

Wil je direct contact over deze aanbieding stuur dan een mail naar Nicole Aafjes.