Rapid Circle steunt microcredieten bij Oxfam Novib

Sinds kort is Rapid Circle bedrijvenambassadeur van Oxfam Novib. We steunen hiermee ondernemers in ontwikkelingslanden en geven ze de kans om zelf een bedrijf te starten. Doordat ze zelf aan de slag gaan krijgen ze de kans om ook zelf uit de armoede te komen.

Het doel van Rapid Circle is het innoveren van samenwerken, communicatie en kennisdeling. We begeven ons continue op het snijvlak van technologie en business. Technologie is uiteraard geen doel op zich. De technologie draagt vooral bij aan het behalen van een groter doel. Onze focus ligt daardoor bij de mensen die met de technologie moeten werken.

 

Wij vinden het dus belangrijk om niet alleen met ons eigen bedrijfsdoel, maar ook met het doel van andere organisaties bezig te zijn. Ook kijken wij, met kantoren in Amsterdam, Melbourne en Pune (India), verder dan landsgrenzen. Daarom zijn wij bedrijvenambassadeur geworden van Oxfam Novib. Een organisatie die zich inzet voor een wereld zonder armoede en met gelijke kansen voor iedereen.

We steunen het microfinancieringsprogramma van Oxfam Novib. Lenen bij een bank is voor arme mensen vaak niet mogelijk. Dankzij onze hulp krijgen mensen in ontwikkelingslanden via een microfinancieringsprogramma een klein krediet. Met deze lening kunnen zij een eigen bedrijfje starten en werken aan een zelfstandig bestaan. Hiermee kunnen zij dus werken aan hun eigen grotere doel.

Voor meer informatie over het microfinancieringsprogramma van Oxfam Novib en voorbeelden van projecten, zie: http://www.oxfamnovib.nl/microkrediet-projecten.html

Mocht u meer willen weten over de steun van Rapid Circle aan Oxfam Novib kunt u contact opnemen met Harold Punter (harold.punter@rapidcircle.com).

N34.1.jpg