Kiwa start met pilot Dynamics CRM 2016 Online

Kiwa is onder begeleiding van Rapid Circle gestart met een pilot Dynamics CRM 2016 Online als onderdeel van haar cloudstrategie. Dynamics CRM Online ondersteunt Kiwa’s wereldwijde sales- en marketingactiviteiten. In de zomer van 2016 is Dynamics CRM Online geïntroduceerd in twee Business Sectors van Kiwa (Energy en Medical) en de landenorganisaties in Nederland, Noorwegen, de UK, Italië, Turkije, Spanje, China en Taiwan.

De ingebruikname van Dynamics CRM Online stelt Kiwa in staat klanten nog beter internationaal te bedienen en de wereldwijde sales- en marketingactiviteiten gerichter te ontplooien. In de eerste release zijn vooral functionaliteiten ingericht en opgeleverd ter ondersteuning van de sales processen. Na evaluatie van deze eerste release (pilot) wordt de roadmap uitgestippeld voor configuratie en uitrol van meer CRM functionaliteiten die beschikbaar komen voor de Business Sectors in de landen waar Kiwa actief is.

Over Kiwa
Kiwa is een onafhankelijke internationale organisatie met Nederlandse roots die is gespecialiseerd in Testing, Inspection and Certification (TIC). Het bedrijf telt meer dan 4500 medewerkers in zo’n 40 landen en behoort tot de wereldwijde top 20 van TIC-bedrijven. Kiwa werkt voor opdrachtgevers in tal van sectoren: van water, energie en bouw tot agro, feed en food, veiligheid en milieu. Klanten komen uit onder meer (proces)industrie, dienstverlening, nutssector en overheden.