Innovation in Manufacturing Event: unieke overview van de nieuwste technologieën en het ecosysteem van oplossingen en leveranciers voor de maakindustrie

Op dinsdag 17 september organiseert Rapid Circle in samenwerking met Microsoft en een groot aantal innovatieve ICT bedrijven het Innovation in Manufacturing Event.

Tijdens dit event, dat zal plaatsvinden op het gloednieuwe hoofdkantoor van Microsoft op Schiphol, krijgen bedrijven uit de maakindustrie een unieke overview van:

  • de allerlaatste trends en technologieën op het gebied van Collaborative Research & Development, Digital Supply Chain, Customer Engagement en Smart Factories

  • het ecosysteem van vooraanstaande ICT bedrijven en hun oplossingen

  • inspirerende praktijkvoorbeelden van toepassing innovatieve oplossingen

Verschillende sprekers zullen de diepte ingaan om inhoud en duiding te geven over de belangrijkste technologische trends. En, heel belangrijk, hoe deze technologische ontwikkelingen helpen bij te dragen aan het realiseren van business doelen zoals het behalen van financiële doelstellingen, groei, kostenreductie en risicoreductie.

Alsof dat nog niet interessant genoeg is, is er nog een ander aspect dat het Innovation in Manufacturing Event meer dan de moeite waard maakt te bezoeken. Microsoft heeft de meest innovatieve ICT bedrijven met oplossingen voor bedrijven met productie-omgevingen geselecteerd. Deze bedrijven bieden met elkaar een compleet aanbod aan innovatieve oplossingen. Tijdens Innovation in Manufacturing is er gelegenheid om via speed dates kennis te nemen van de oplossingen van deze bedrijven. Zo krijgt u snel een goed beeld van welke oplossingen en leveranciers in de toekomst mogelijk kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het bedrijf.

Naast Rapid Circle zullen de volgende leveranciers aanwezig zijn: Alten, Avanade, Axians, Codit, Episerver, HSO, Icesertis, ICT Group/Orange ICT, JDA, Macaw, PTC, Pulse Business Solutions, Pylades, Sogeti en To Increase.

Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit event kan via onderstaande links:

https://events.rapidcircle.com/innovationinmanufacturing https://www.microsoftevents.com/profile/form/index.cfm?PKformID=0x6944615abcd

Webinar terugkijken: Waarom uitfaseren van VDI eenvoudige is dan je denkt.

Een VDI-omgeving heb je als organisatie met een reden. Het biedt veel voordelen voor medewerkers, want de desktop loopt met je mee, je kan ook thuis inloggen en zakelijk en privé blijft duidelijk gescheiden. Daarnaast is het voor de ICT-organisatie prettig dat de VDI-omgeving goed controleerbaar, beheersbaar en schaalbaar is. En, heel belangrijk, het is veilig en goed te beheren.

Desalniettemin zijn er ook een aantal nadelen voor zowel gebruikers als IT, waardoor er gekeken wordt naar alternatieven. Zo laat de snelheid vaak te wensen over, is gebruik op tablet of mobiel is niet mogelijk, spelen video’s niet af, duurt het lang voordat er innovaties worden doorgevoerd en kunnen de kosten voor bijvoorbeeld servercapaciteit en licenties erg hoog zijn. Voldoende redenen om de horizon te verbreden en te kijken naar alternatieve oplossingen.

Hoe precies? Bekijk hier het webinar terug!

Rapid Circle is FD Gazelle 2018!

Ieder jaar reikt Het Financiële Dagblad de FD Gazellen Awards uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Met trots kunnen wij melden dat Rapid Circle daar voor het tweede jaar op rij bij hoort! In november nemen wij de FD Gazellen Award 2018 in ontvangst.

file.jpeg

De FD Gazellen Awards worden dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt aan Nederlandse ondernemingen die de voorgaande drie jaar minimaal 20% in omzet zijn gegroeid én die het laatste jaar winstgevend afsluiten.

Rapid Circle wint 'Finalist Teamwork 2018' award op wereldwijde Microsoft awarduitreiking

Voor het vijfde jaar op rij is Rapid Circle in de prijzen gevallen tijdens de Microsoft ‘Global Partner of the Year’ awards. Ditmaal in de categorie ‘Teamwork’. Dit is de award voor het succesvol maken van Microsoft Cloud platform bij klanten ten behoeve van onder andere samenwerken, innovatie, teamwork, meetings en communicatie. 

 

De Microsoft Awards zijn in het leven geroepen om Microsoft-partners te erkennen die het verschil maken bij de klant op basis van Microsoft-technologie. Rapid Circle is gekozen als finalist (een van de 3) uit maar liefst 2600 nominaties uit 115 verschillende landen. Rapid Circle werd erkend voor de vele implementaties van Microsoft Teams die we in het afgelopen jaar hebben gedaan en de mate van succes die onze klanten daarmee hebben.

 

Het succes hebben we meetbaar gemaakt op basis van gemeten gedragsverandering. Ook onze standaard adoptieaanpak heeft het verschil gemaakt. Dit zijn standaardplannen en content die in dienst staan van specifieke use--cases. Tenslotte werden de add-ons voor specifieke scenario's die we toepassen gewaardeerd. Bijvoorbeeld voor papierloos vergaderen, overdracht van werk of ideation/innovatie.

Oprichters Harold Punter en Wilco Turnhout

Oprichters Harold Punter en Wilco Turnhout

Bedankt, Rapid Circle team!

Bedankt, Rapid Circle team!

De award is ten behoeve van de Universal Toolkit for Teamwork. Dit is een combinatie van producten van Microsoft 365 zoals Microsoft Teams, Power BI, Power Apps, Flow, CDS, Yammer en SharePoint.

Rapid Circle bewijst al jaren voorop te lopen in het meetbaar succesvol maken van samenwerking en communicatie binnen tientallen grote klanten van ons. Ook met Microsoft Teams waren ze er als een van de eersten bij om een standaard pakket en aanpak klaar te hebben voor adoptie en doorlopende vernieuwing. Daarom hebben we Rapid Circle gekozen om via een video te tonen tijdens het wereldwijde partnercongres als voorbeeld van een succesvolle partner voor Microsoft Teams - Microsoft

Rapid Circle heeft afgelopen jaar het Microsoft Office Marketing Team op hoofdkantoor geholpen met content, solutions en cases ten behoeve van Microsoft Teams.

Naast deze erkenning was Rapid Circle dit jaar voor het 5de jaar op rij ook finalist voor de Nederlandse Microsoft Country Partner of the Year.

Meer dan 400.000 gebruikers van klanten die wij bedienen hebben toegang tot Microsoft Teams. Vanaf het begin zijn wij superenthousiast over wat Teams kan brengen voor de productiviteit en samenwerking van organisaties zoals in manufacturing en zorg. Zeker als organisaties meer agile wil werken en waar teams meer zelforganiserend moeten worden. We worden voornamelijk blij als we ook daadwerkelijk succes zien bij gebruikers. We zijn enorm trots met deze erkenning, aangezien dit voor Microsoft een van de belangrijkste pijlers is voor komend jaar. - Wilco Turnhout, CCO bij Rapid Circle

Wil je meer weten over onze oplossingen? Neem dan contact met ons op.

Onlangs gaven wij ook een webinar over Teams en wat je er allemaal mee kunt. Interesse? Klik hier om het webinar terug te kijken. We schreven ook een uitgebreide whitepaper over Microsoft Teams.

Rapid Circle is trotse sponsor van School at Sea

Vanaf heden kan Rapid Circle zich sponsor noemen van School at Sea, want wat is er leuker dan al zeilend de oceaan over je schoolwerk maken? Voor sommige misschien een droom, maar School at Sea biedt leerlingen van 4 HAVO en 4 en 5 VWO de kans dit werkelijk te maken.

Zes maanden lang, vanaf de herfstvakantie tot aan de meivakantie, varen 34 leerlingen op een Thalassa zeilschip naar de Cariben en weer terug. School at Sea koppelt schoolkennis aan ervaringen, tijdens expedities en aan boord. Daarmee daagt School at Sea de jongeren uit om samen te werken en anderen te inspireren, vanuit creativiteit en verantwoordelijkheid.

School at Sea 3.jpg
het-lesprogramma2.png
School at Sea.jpg

Gedurende de reis worden er verschillende stops gemaakt. Zo zal er worden gehiked op Dominica, kerst gevierd worden op Curacao en gesnorkeld worden in Panama. Ondertussen maken de leerlingen schoolwerk en proefwerken en leren zij het schip te varen en samen te werken. 

School at Sea is erop gericht talenten te ontwikkelen en leren door te doen. ‘You sail. You learn. Challenge your world’.

Logo-Standard-Color-on-White-School-at-Sea_-kopie.jpg

Kijk voor meer informatie op www.schoolatsea.com

Kiwa start met een gepersonaliseerde digitale werkplek voor elke medewerker op basis van Office 365

Kiwa is een onafhankelijke internationale organisatie met Nederlandse roots die is gespecialiseerd in Testing, Inspection and Certification (TIC). Het bedrijf is de afgelopen jaren stevig gegroeid, telt inmiddels meer dan 4500 medewerkers in zo’n 40 landen en behoort tot de wereldwijde top 20 van TIC-bedrijven. Om al die medewerkers (nog) meer bij het bedrijf en de bedrijfscultuur te betrekken is het online portaal Kiwa MyDesk gelanceerd – de digital workplace die, en dat is een primeur, voor elke ‘Kiwaan’ benaderbaar is.

Behalve met de implementatie van de digitale werkplek op basis van Office 365 heeft Rapid Circle geholpen de profielen uit de verschillende AD’s te synchroniseren, waardoor alle medewerkers nu op basis van hun profiel vindbaar zijn in de people search. Dat maakt het onder meer mogelijk onderling gemakkelijker samen te werken en de hele organisatie te bereiken met nieuws en andere curated content. De gepersonaliseerde homepage biedt medewerkers koppelingen naar sites die voor hen persoonlijk van belang zijn en updates uit de collaboration-omgevingen van Office 365.

Deze eerste stap in de ontwikkeling van een volwaardige digitale werkplek markeert het begin van een traject dat binnen niet al te lange tijd leidt tot een persoonlijk dashboard waar elke medewerker de content en tools vindt die hij of zij nodig heeft om het dagelijkse werk te doen, op basis van een eigen profiel, behoeften en gedrag.

Rapid Circle in expertpanel tijdens IT/Dev Connections in San Francisco

In een goed gevulde conferentiezaal zaten op dinsdag 25 oktober een aantal experts en MVP, die hun sporen verdiend hebben in Enterprise Collaboration, achter de tafel om vragen te beantwoorden tijdens de IT/Dev Connections conferentie in San Francisco, CA.

Onder die experts was ook Thomas Verwer, Cloud Infrastructure Lead van Rapid Circle. Daarnaast gaven ook experts als Jaap Wesselius, Andy Malone en Theresa Miller acte de présence.

Tijdens de sessie werden de experts gevraagd naar de uitdagingen op het gebied van Enterprise Collaboration voor het komende jaar.

Compliancy, security, (cloud)identity en adoptie van de nieuwe services als Teams en Groups stonden hoog op de lijst.
De experts benadrukten dat veel van de koudwatervrees en angst om de stap naar de Cloud te maken ongegrond zijn. Voor ieder risico bestaat een mitigatie maatregel en voor extreme scenario’s waarin er extra functionaliteiten nodig zijn bestaan er zeer volwassen third party tools die de totaaloplossing heel volwassen maken. De Microsoft Cloud biedt een enorm sterke propositie voor bedrijven die samenwerking naar een hoger niveau willen tillen.

Zo hebben bedrijven die de stap naar Office 365 reeds gemaakt hebben een voorsprong in de voorbereiding op de GDPR die in 2018 geïntroduceerd wordt, om een van de uitdagingen te noemen.

Thomas Verwer aan het woord tijdens de Ask de experts sessie

Thomas Verwer aan het woord tijdens de Ask de experts sessie

Andy Malone onderstreept de enorme kracht die uitgaat van de continue doorontwikkeling van alle samenwerkingstools binnen het platform. Daarnaast ook het belang van doordachte Governance die gepaard gaan met de introductie van die technieken. Zo is het belangrijk om goed na te denken over wie er Groups mag aanmaken binnen een organisatie.

Klik hier voor meer informatie over IT/Dev conferentie en de sprekers.

Rapid Circle is FD Gazelle 2017!

Ieder jaar reikt Het Financieele Dagblad de FD Gazellen Awards uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Met trots kunnen wij melden dat Rapid Circle daar dit jaar bij hoort! In november nemen wij de FD Gazellen Award 2017 in ontvangst.

De ranglijst telt 754 snelle groeiers van de FD Gazellen – de jaarlijkse groeicompetitie van Het Financieele Dagblad.

FD-Gazellen-2017-wit-450x323.jpg

Alleen bedrijven die de afgelopen drie jaar gemiddeld minimaal 20% in omzet zijn gegroeid winstgevend en financieel solide zijn komen in aanmerking voor een positie op de ranglijst. Wij zijn trots te behoren tot een van de 754 ondernemingen die in 2017 een FD Gazellen Award in ontvangst mag nemen.

Harold Punter, algemeen directeur bij Rapid Circle: “Wij zijn vereerd met onze FD Gazellen 2017 award. Het is een erkenning voor onze activiteiten de laatste jaren. Ook voor ons team is de award een groot compliment. Het laat zien dat we op de juiste weg zitten en blijven groeien. Digitale transformatie en de slimme inzet van cloud technologie zijn de speerpunten van het ICT beleid en het is mooi om te zien dat onze dienstverlening en oplossingen op het gebied van de digitale werkplek van de toekomst hier op een innovatieve wijze invulling aan kunnen geven.”

In november trekt de redactie het land in om de FD Gazellen Awards uit te reiken aan de winnaars.

Voor meer informatie ga naar: www.fd.nl/gazellen

Rapid Circle in de top 50 hardst groeiende techbedrijven van Nederland

Rapid Circle is genomineerd voor de Deloitte Technology Fast50 award 2017. Daarmee behoort Rapid Circle tot de top 50 snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. De selectie vindt plaats op basis van de procentuele omzetgroei over de afgelopen vier jaar (2013 t/m 2016).

De Deloitte Technology Fast 50 is een jaarlijks terugkerende verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. De winnaars maken kans op een plek in de EMEA Fast 500: de vijfhonderd snelste groeiers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Fast50-nominee_white_small.jpg

Innovatieve manier van dienstverlening en oplossingen op het gebied van de digitale werkplek van de toekomst

Rapid Circle heeft de nominatie te danken aan haar innovatieve manier van dienstverlening en oplossingen op het gebied van de digitale werkplek van de toekomst. Harold Punter, algemeen directeur bij Rapid Circle: “Wij zijn vereerd dat we genomineerd zijn voor de Deloitte Technology Fast 50. Deze nominatie is een erkenning voor onze activiteiten de laatste jaren. Het laat zien dat we op de juiste weg zitten en blijven groeien. Digitale transformatie en de slimme inzet van cloud technologie zijn de speerpunten van het ICT beleid en het is mooi om te zien dat onze dienstverlening en oplossingen op het gebied van de digitale werkplek van de toekomst hier op een innovatieve wijze invulling aan kunnen geven.”

 

Martin Wabeke, partner bij Deloitte en programmaleider van de Technology Fast 50: “We zien dit jaar veel ondernemingen die eerder aan de Rising Star-categorie hebben meegedaan en nu meedingen naar de eerste plek in de Deloitte Technology Fast 50. Wat verder opvalt aan de lijst, is dat er veel diversiteit is in proposities en verdienmodellen met een innovatief karakter. Deze Deloitte Technology Fast50-lijst toont wederom aan dat ondernemend Nederland in de technologiesector zich goed op de kaart zet en duurzaam doorgroeit.”

 

Over Deloitte Technology Fast 50

De Deloitte Technology Fast 50 is een jaarlijks terugkerende verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland. De selectie vindt plaats op basis van de percentuele omzetgroei over de afgelopen vier jaar (2013 – 2016). De deelnemers zijn afkomstig uit de publieke en private sector en omvatten alle technologiesegmenten. Donderdag 12 oktober wordt de uiteindelijke ranking feestelijk bekendgemaakt in Utrecht.

 

Neem voor meer informatie over Rapid Circle contact op met: Raissa Alves, Marketeer Rapid Circle, Raissa.Alves@RapidCircle.com.

Rapid Circle wint wéér op wereldwijde Microsoft awarduitreiking

Voor het vierde jaar op rij is Rapid Circle weer in de prijzen gevallen tijdens de Microsoft ‘Global Partner of the Year’ awards. Ditmaal in de categorie ‘Content and Collaboration’.

P2017.png

De Microsoft Awards zijn in het leven geroepen om Microsoft-partners te erkennen die het verschil maken bij de klant op basis van Microsoft-technologie. Rapid Circle is gekozen uit maar liefst 2800 nominaties uit 115 verschillende landen. Rapid Circle werd erkend voor de unieke aanpak voor adoptie van Office 365 en digitale werkplek op basis van onze tool Pulse, dat gewenst gedrag en de effectiviteit van adoptie en training meetbaar maakt. Rapid Circle is als ‘Finalist’ weer een van de 4 partners wereldwijd voor Content & Collaboration.

De essentie van onze adoptie-aanpak is dat we ons niet richten op het gebruik van een tool an-sich, maar op het aantonen dat specifiek gedrag, ondersteund door het Microsoft platform, doelen van de organisatie ondersteunt. We meten dus gewenst gedrag. Bijvoorbeeld wanneer we de mensen trainen dat ze tijdens vergaderingen OneNote kunnen gebruiken om aantekeningen te maken, dan meten we hoeveel mensen tijdens een meeting (staat in Outlook) OneNote gebruiken. Er zijn zeer veel meetpunten, van vergadergedrag tot verslaafdheid aan de inbox tot mate van afdelingoverstijgende samenwerking. Klik hier voor meer informatie over de tool die dit mogelijk maakt: ‘Organisational Pulse’.


Rapid Circle wint award op basis van een model en tool om succes van adoptie aantoonbaar te maken en de waarde meetbaar.
— Microsoft

Harold Punter, CEO van Rapid Circle: “Ook deze erkenning betekent veel voor ons, omdat het de weg die we in zijn geslagen onderstreept. We zijn een Microsoft partner die onze klanten doorlopende willen ondersteunen in het maximale halen uit de Microsoft cloud platform. Veel blijft doorgaans onbenut. Wij zorgen voor bredere uitnutting, maar altijd met een doel, op gebied van productiviteit en samenwerking van de medewerker.”

Wilt u meer weten over onze oplossingen? Neem dan contact met ons op.