Doorlopend Leren

Gaat verder dan 'Adoptie en Change Management'.

Rapid Circle is specialist in het introduceren van nieuwe functies binnen organisaties, uitleggen waarom het nut heeft en in het enthousiast maken van uw medewerkers. Hiervoor hebben we een speciale aanpak en héél veel content klaar liggen.

Echt slimmer werken is niet 1 adoptieboost doen. Dit is een doorlopend proces

Maar van 1 keer een adoptieproject blijft maar een klein deel hangen. Bovendien, welk nut hebben net díe nieuwe functies in samenhang met het werk van elke dag? Echt vooruitgang boeken op gebied van slimmer werken en samenwerken doen we gebaseerd op een doorlopend proces. Een proces ondersteund door:

grahs_learn-01.png

Storytelling: hoe bereikt de organisatie nieuwe doelen

grahs_learn-02.png

Training en adoptie van nieuwe functionaliteiten

grahs_learn-03.png

Herhaling, inspiratie, training, van werkwijzen, slimmigheden en scenario's

grahs_learn-03.png

Meten van voortgang van gewenste gedragsverandering

In kleine stapjes, korte communicatiemomenten, slimme stimulansen en een uitgedacht programma langs scenario's die mensen aanspreekt en die echt impact maken op het werk en vaak ondersteunend aan een hoger doel.

Immers, verbeteringen op bijvoorbeeld slimmer vergaderen, minder tijd kwijt zijn aan zoeken en effectiever afstemmen, zijn meestal niet gebaseerd op precies die nieuwe functies die nét zijn gelanceerd.

Nee, die verbeteringen die echt nut hebben zijn vaak een combinatie van functies die men al lang ter beschikking heeft. Wij helpen u uw medewerkers enthousiast te maken voor nieuwe slimme gewoonten, vaak wel in combinatie met 1 nieuwe feature. Dan heb je twee vliegen in 1 klap.

Hoe pakken we dit aan? Hoe kunnen we u helpen? Wat hebben we klaarliggen om bij u uit te rollen? Vraag het ons via deze knop.

 
sitting.png