Over Tele 2

Tele2 is een van oorsprong Zweedse telecom aanbieder, met haar hoofdkantoor in Stockholm. In 1993 opgericht met als doel het openbreken van de destijds door monopolies beheerste markt. Met succes, Tele2 levert nu met 9000 werknemers in 9 Europese landen diensten aan 14 miljoen klanten. In 2015 bedroeg de totale omzet 708 miljoen euro.


DE UITDAGING

Tele2 wil al haar 9000 mensen, verspreid over Europa, voorzien van een fraai, gebruiksvriendelijk en persoonlijk relevant intranet. Als startpunt van een digitale werkplek. Naast corporate nieuwsvoorziening is het faciliteren van ieders werkzaamheden en onderlinge samenwerking belangrijk. Dat vereist een heldere structuur, krachtige zoek- en communicatiemogelijkheden. Alle functionaliteiten, tools en apps moeten mobiel beschikbaar zijn en gebaseerd op de Office 365 standaard, zodat het toekomstvast is.


ONZE OPLOSSING

In de specifieke Tele2 vormgeving is het intranet ‘Spotlight’ gebouwd. Gebaseerd op standaard Office 365 componenten. Rapid Circle’s ‘eigen’ Attini is toegevoegd en voorziet in de combinatie van globale- (push) en gepersonaliseerde (pull) nieuwsvoorziening. Inclusief alle native apps voor een optimale mobiele ervaring. Meer statische bedrijfsinformatie op het ‘Infopoint’ is goed ontsloten door de zoekmogelijkheden van SharePoint Online maximaal te benutten. Per medewerker is een eigen projectpagina gemaakt waarop middels apps zelf gekozen functionaliteit kan worden toegevoegd. Een corporate smoelenboek completeert het geheel.


HET RESULTAAT

Tele2’s intranet ‘Spotlight’ is genomineerd als Europa’s beste intranet bij de Digital Communications Award 2016. Hun motivatie: 

“Door gebruik te maken van alle standaard Office 365 voordelen, de beschikbaarheid van de cloud en het creëren van een prachtige visuele interface, zijn we erin geslaagd om een fantastische digitale werkplek te maken die de business en cultuur van Tele2 stimuleert door: het vereenvoudigen van communicatieprocessen, empowerment van alle medewerkers en het verhogen van productiviteit in de organisatie.”