Over Robeco

Robeco is een onafhankelijke vermogensbeheerder, opgericht in 1929 in Rotterdam. Inmiddels is het grotendeels eigendom van het Japanse ORIX. Robeco heeft een breed aanbod van beleggingsoplossingen, met een kenmerkende pioniersgeest: zij belegden vroegtijdig in opkomende markten, namen duurzaam beleggen serieus, maakte gebruik van geavanceerde onderzoekstechnieken. Robeco heeft kantoren in 15 landen en zo’n 1200 medewerkers. Meer dan een miljoen particuliere klanten, institutionele klanten en distributiepartners. Eind 2015 bedroeg het beheerde vermogen €268 miljard, het netto resultaat €237 miljoen.


DE UITDAGING

Gebruiksvriendelijke en gepersonaliseerde interne digitale nieuwsvoorziening. Met focus op mobiele beschikbaarheid, in aanvulling op het bestaande intranet. Eenvoudig te publiceren bovendien. Distributie van nieuws aan geografisch gespreide medewerkers. Beschikbaar op alle schermen die tegenwoordig horen bij een moderne werkplek: desktop en mobiel. Met apps voor alle typen smartphones en tablets, noodzakelijk om de jongere generatie werknemers met het nieuws te bereiken. Authenticatie via Office 365.


ONZE OPLOSSING

In de gevraagde functionaliteit is voorzien door Attini, de door Rapid Circle ontwikkelde app voor mobiele nieuwsvoorziening. Uitrol en beheer gebeurt via Intune. Nieuws wordt gepersonaliseerd op basis van bedrijfsproces, competentie en locatie. Zo blijft iedereen op de hoogte van voor zijn of haar relevant nieuws. Op nieuwsberichten kan worden gereageerd. Reacties verschijnen ook op Yammer. Eenmaal ‘uit dienst’ is er per direct geen toegang meer tot de app door de unieke combinatie beheer via Intune en de koppeling aan authenticatie van Office 365. Een veilig gevoel!


robeco screen.png

HET RESULTAAT

Het project is binnen 2 weken opgeleverd. Attini is een kant en klaar product, wat deze zeer snelle doorlooptijd mogelijk maakt. Nieuwsartikelen worden door Corporate Communicatie op een eenvoudige manier in één scherm geschreven en opgemaakt. De artikelen worden in nieuwskanalen geplaatst. Gebruikers zijn geabonneerd of abonneren zich op die kanalen. Zo is er geen overkill, want alle nieuwsartikelen zijn relevant. Iedereen heeft feitelijk zijn ‘eigen magazine’. Met een leeservaring zoals ook Flipboard of NU.nl die bieden.