Over BDR Thermea

BDR Thermea is een toonaangevende fabrikant en distributeur van duurzame sanitair- en klimaatsystemen. BDR Thermea is met 6.400 mensen actief in 70 landen. De jaaromzet bedraagt 1,8 miljard euro. Ze voeren merken als Remeha, Baxi, De Dietrich, Brötje Heizung en Chappée. Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn, Nederland


DE UITDAGING

BDR Thermea is in een korte periode gegroeid door verschillende overnames. Van oudsher een familiebedrijf, nu een grote internationale speler. Zij is op zoek naar methoden om de onderlinge banden te versterken. Samenwerken in verschillende landen, talen, culturen. Hoe kan een online portaal bijdragen aan een cultuurverandering? De interne communicatie versterken, verbeteren, zichtbaar maken? Het creëren van één gezamenlijke identiteit.


ONZE OPLOSSING

Een internationaal intranet portaal. Lokaal herkenbaar, eenvoudig in gebruik. Mensen en hun gevoel van saamhorigheid staan centraal. Met heldere navigatie per land, merk en lokale afdelingen. Er is maximaal ingezet op hergebruik van relevante content ‘over de landen heen’. Het project is functioneel opgesplitst: eerst ‘Nieuws en Communicatie’ dan ‘Samenwerking’. Het is de startplek voor iedere medewerker om geïnformeerd te blijven en om alle informatie te kunnen vinden. Gebaseerd op Office 365 kan BDR Thermea het gaandeweg zelf uitbreiden tot een onmisbaar gereedschap om het eigen werk goed te kunnen doen. Op kantoor, en in de fabriek.


bdr_mock.png

HET RESULTAAT

Het portaal is in drie ‘Sprints’ opgeleverd, steeds gevolgd door validatie van gebruikers, waarna gewenste aanpassingen zijn doorgevoerd. Voor maximale adoptie is het portaal in eerste instantie opengesteld voor 150 content-eigenaren en ambassadeurs. Rapid Circle heeft hen getraind in adoptie door de organisatie. Voor deze heel belangrijke fase is 1,5 jaar uitgetrokken. Productie van content staat nu centraal. Functioneel beheer staat opgelijnd voor organisatie brede uitrol. Gepersonaliseerd nieuws en informatie is nu voor iedere medewerker op elk gewenste locatie, tijd en apparaat beschikbaar. In functionele doorgroei naar een omgeving voor volwaardige online samenwerking is voorzien.