Voorkom dat klanten meer over jou weten dan jij over je klant, met Microsoft CRM Dynamics

Heeft u er ook last van, een haat/liefde verhouding met CRM-systemen? Administratie bijhouden in CRM lijkt zoveel werk en is vaak niet leuk. Alleen, het levert ontzettend veel op bij juist gebruik. Ook is het dan helemaal niet zo veel werk! De mogelijkheid tot vergroten van efficiëntie is aanzienlijk. Wilt u weten hoe dit binnen uw handbereik kan komen? In deze blog laten we je zien wat de voordelen zijn van CRM en hoe je CRM optimaal gebruikt.

De toegevoegde waarde van CRM

Heeft u ook wel eens het idee dat uw klanten meer over u weten dan dat u over uw klanten weet? Dan herkent u vast de volgende situaties. U belt enthousiast met uw klant omdat u een mooie verkoopkans wilt bespreken, maar uw klant deelt u fijntjes mee dat er een groot probleem is met een van uw producten en dat uw organisatie daar nog niet op heeft gereageerd. Of, u bent op bezoek voor een moeilijk gesprek met een voor uw afdeling kleine klant, maar u heeft geen idee dat een team van collega’s bezig is met het binnenhalen van een van de grootste deals voor uw organisatie.

Het ontbreekt uw organisatie aan inzicht in de hoeveelheid informatie die al uw medewerkers dagelijks verzamelen over uw klanten. Daardoor hebben uw medewerkers geen voorsprong en kunnen hierdoor moeilijk inspelen op datgene wat voor uw klant belangrijk is. Kortom, uw medewerkers zijn niet op de hoogte van de laatste stand van zaken. Hierdoor is het voor hen niet mogelijk om de klant optimaal te bedienen. Het gevolg is dat uw organisatie voornamelijk reactief in plaats van proactief reageert. Uw medewerkers spenderen iedere dag weer kostbare tijd aan het verzamelen van informatie. En dat terwijl uitstekend geïnformeerd zijn en toegang hebben tot relevante informatie juist in deze tijd geen issue zou hoeven zijn.

Ontsluiten van de geheimen van uw eigen organisatie met Dynamics CRM

Met Dynamics CRM Online werken al uw medewerkers aan één centraal klantenbestand. In Dynamics CRM bouwt u met de hele organisatie vanzelf aan een 360° klantbeeld. Of het nu gaat om lopende verkoopkansen, marketingacties, service vragen of speciaal op uw organisatie afgestemde front-office processen, alle informatie is direct inzichtelijk. Hiermee beschikt iedereen binnen uw organisatie over alle informatie van elke klant, waardoor uw medewerkers in staat zijn om uw klant optimaal van dienst te zijn. Uw verkoopmedewerkers zijn op het juiste moment met de juiste kansen bezig, uw marketingmensen werken met de laatste gegevens om op het goede moment een campagne uit te voeren en de medewerkers op het klantcontactcentrum zijn altijd volledig geïnformeerd.

Integratie met Office 365

Wanneer CRM wordt geïntegreerd met Office 365 biedt dit uw medewerkers nog meer mogelijkheden om uw klanten zo goed mogelijk te bedienen. Wanneer Outlook synchroniseert met CRM, worden contactpersonen, afspraken en email op dezelfde plek zichtbaar in Dynamics CRM. Integratie met SharePoint zorgt voor ontsluiting van informatie door toegang te verlenen aan uw medewerkers tot noodzakelijke documenten. Ook is het mogelijk om door middel van portalen –denk hierbij aan cliënt- of verwijzersportalen- informatie ontsluiten naar verschillende doelgroepen. Zo krijgen niet alleen uw medewerkers beveiligd toegang, maar kunt u ook beveiligd informatie delen met uw klanten of partners.

De voordelen van Dynamics CRM

CRM Dynamics biedt dus vele voordelen voor uw medewerkers, organisatie maar ook voor uw klanten. De grootste is tijdswinst. CRM resulteert in minder zoeken, minder overleg, minder mail en effectiever beslissen doordat alle benodigde informatie op één plek te vinden is. CRM zorgt voor het doorbreken van muren in uw organisatie. Verschillende afdelingen met verschillende doelen, zoals marketing, sales, de front-office en de klantenservice, werken in hetzelfde scherm aan dezelfde informatie van dezelfde klant. De scenario’s geschetst aan het begin van dit stuk zijn dan verleden tijd.

Dynamics CRM leidt tot een verandering van mentaliteit binnen uw organisatie. De focus in het omgaan met informatie verschuift van brengen naar halen. Werken in CRM leidt tot een vermindering van het aantal interne mails en stimuleert samenwerking rondom klantgegevens in CRM. Dit resulteert in een 360° klantbeeld. Hierdoor zal u altijd meer weten van uw klant dan uw klant over u!

Wilt u weten hoe CRM er voor uw organisatie en uw medewerkers uit kan zien? En wat het voor u kan doen? Neem dan contact op met Jeroen Beelen.