Samen laten we onze stem horen met UserVoice

Als gevolg van de ontwikkelingen in de richting van de Cloud is het in het dagelijks werkleven vaak nodig om anders over zaken na te denken. Dit geldt ook voor Microsoft zelf. Niet langer wordt er eens in de drie jaar een nieuwe versie van Office uitgebracht die je van Microsoft kan kopen. In plaats hiervan neem je nu een maandelijks abonnement op Office 365 af. Deze manier van service- en dienstverlening biedt Microsoft enorme mogelijkheden op het vlak van het versneld lanceren van nieuwe producten en doorontwikkelen van functionaliteiten. Veel sneller en vaker kan er iets nieuws worden toegevoegd aan Office 365. Dit oefent echter ook druk uit om de belofte van de Cloud waar te maken. Klanten raken gewend aan het tempo en verwachten dat nieuwe functionaliteiten en verbeteringen snel worden geleverd.

Waar vroeger werd nagedacht over de vraag “Wat zouden onze klanten over 3 jaar nodig hebben?“, zijn we nu bezig met de vraag “Wat willen onze klanten volgende week hebben?“. En waar we vroeger nog konden zeggen dat onze klanten ook niet zeker konden weten wat ze wilden, want ook zij konden immers niet 3 jaar in de toekomst kijken, is dat nu niet meer het geval. Onze klanten weten namelijk heel goed wat ze volgende week nodig hebben.

Het UserVoice programma

En dat is nou precies waar Microsoft gebruik van probeert te maken via haar UserVoice programma. Dit initiatief stelt iedereen in staat om zijn of haar ideeën aan te dragen voor verbeteringen van Office 365. Dus van SharePoint tot Word en van Outlook tot Power BI, alle verbeteringen die je graag zou zien kan je via UserVoice indienen. Microsoft neemt al deze suggesties serieus.

De productgroepen die de software ontwikkelen houden de feedback op hun producten nauwlettend in de gaten en dat zien we terug in de Office 365 roadmap die Microsoft publiceert. Deze Office 365 roadmap is hier te vinden: https://fasttrack.microsoft.com/roadmap.

Naast dat je ideeën kunt indienen via UserVoice kan je ook stemmen op ideeën die anderen hebben ingediend. Hierdoor wordt een ranglijst gevormd waarop de meest gewilde functionaliteiten bovenaan staan. Je kunt er donder op zeggen dat de populairst verkozen ideeën snel zullen verschijnen in Office 365.

Onze krachten bundelen 

Bij Rapid Circle willen we het Office 365 UserVoice programma graag gebruiken om ook onze klanten een stem te geven. Als Microsoft Cloud Partner houden wij ons dag in dag uit bezig met de ontwikkelingen op het Office 365 platform. En we zien naast een hele rijke suite van producten ook ruimte voor verbeteringen. Die ruimte zouden wij graag in samenwerking met onze klanten benutten. Als Microsoft Cloud specialisten kunnen wij onze ideeën duidelijk kenbaar maken via het UserVoice programma en hebben jullie als partner nodig om die ideeën naar de top van de ranglijst te stemmen.

Binnenkort zullen wij de eerste serie ideeën presenteren waarvan wij vinden dat ze niet snel genoeg aan het Office 365 platform kunnen worden toegevoegd. Houdt onze site, LinkedIn, Twitter en/of Facebook dus in de gaten!

Vragen over UserVoice? Stel ze dan aan Frans Eijpe of Jacco Weijers