Nieuwsfunctionaliteit toegevoegd aan Office 365 Groups

De laatste weken wordt er steeds meer functionaliteit toegevoegd aan Office 365 Groups. De nieuwste toevoeging is het kunnen maken van nieuwsartikelen in een Group. De nieuwsartikelen zijn eenvoudig te maken, multimediaal en compleet responsive. Dus goed te bekijken via een browser op een smartphone, of in de speciale SharePoint-App. We leggen hieronder kort uit wat er mogelijk is.

Overzicht nieuwsartikelen

Op de nieuwe homepage van een Group worden de vier meest recent gemaakte nieuwsartikelen geplaatst. De eerste afbeelding die in een artikel wordt weergegeven, wordt als uitgelichte afbeelding gebruikt op de homepage. Daarnaast wordt de titel weergegeven. Vanaf de homepage is het mogelijk om nieuwsartikelen toe te voegen.

38.1.png

Nieuwsartikel maken

Het is heel eenvoudig om een nieuwsartikel aan te maken. Door op ‘nieuw’ te klikken wordt er een lege pagina getoond, die de gebruiker zelf kan invullen. De ingevulde titel wordt op de homepage weergegeven.

38.2.png

Daarna kunnen er verschillende blokken gemaakt worden met verschillende soorten content. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor tekst, een foto, een document, code, een Yammer-feed of een video. Na het opmaken van de pagina kan de content er in gezet worden. Het is later altijd mogelijk om blokken toe te voegen. Het verplaatsen van blokken is nu (nog) niet mogelijk.

38.3.png

Op deze manier is het heel eenvoudig om een nieuwbericht te maken met verschillende soorten content. Doordat er ook code toegevoegd kan worden, kan er ook gewerkt worden met bijvoorbeeld Javascript. Deze krachtige manier van werken kennen we natuurlijk al van Sway.

Het nieuwsbericht er altijd goed uit door de responsive layout

De nieuwe nieuwsvoorziening is helemaal ingericht om responsive te zijn. Dit is belangrijk, omdat steeds meer mensen een smartphone of tablet gebruiken om zakelijke informatie te bekijken. De afbeeldingen en tekst worden automatisch aangepast aan het scherm. Je nieuwsitem past zich aan in de SharePoint-App, maar ook aan je browser, smartphone of tablet.

38.4.png
38.5.png

Meer lezen over nieuwe features en functionaliteiten in Office 365? Lees dan ook eensdeze post: Eindelijk! Tegelijk real-time samenwerken in de geïnstalleerde programma’s Word, PowerPoint en Excel