Makkelijk je rooster bekijken zonder laptop met Staffhub van Microsoft

Het is druk bij Microsoft. Na de lancering van groups en teams, introduceert Microsoft nu de Staffhub app als preview. In deze blog leggen we uit wat Staffhub is en wat je ermee kunt.

Wat doet het

Staffhub is een light-weight rooster app voor op de telefoon .Werknemers kunnen via de app hun rooster bekijken, hun diensten aanbieden, verlof aanvragen en diensten wisselen. Daarnaast kunnen ze in de app een chat starten of documenten raadplegen.

32.1.png
32.2.png
32.3.png

De manager kan via de browser het rooster vaststellen en publiceren voor een team, dat team onderverdelen in groepen, diensten maken & toewijzen aan werknemers en bestanden plaatsen.

32.4.png

Door middel van kleurencodering en groepen blijft de app overzichtelijk. En doordat bijvoorbeeld de manager of teamlead elke wijziging moet goedkeuren, blijft hij of zij de controle houden over het rooster.

Het is een duidelijke light-weight app, en is bedoeld voor organisaties/afdelingen met een simpele variant van een dienstrooster. In potentie een goede app voor zelfsturende teams. De app biedt nu geen mogelijkheden voor capaciteitsplanning voor de gehele organisatie, het bijhouden van verlofdagen, het registeren van uren en het biedt geen integratie met andere (ERP) pakketten.  We zijn benieuwd hoe Microsoft deze functionaliteit verder ontwikkeld.

Belangrijk om te weten is dat elke gebruiker een Office 365 licentie nodig heeft om gebruik te kunnen maken van Staffhub. Voor sectoren waar veel medewerkers geen Office 365 account hebben, is dit een struikelblok.

Ben je op zoek naar een mogelijkheid voor het plannen en registreren van uren binnen grotere organisaties, kijk dan ook naar de mogelijkheden van de nieuwe planning en uren tool van CRM Online. Wij informeren je hier graag over.  

Waar en hoe?

De app is beschikbaar als Preview in 13 talen voor IOS en Android. De app kan via https://staffhub.office.com/ worden aangevraagd en is beschikbaar voor gebruikers met een Office 365 Enterprise (K1, E1, E3, E5) plan of Business (Essential & Premium) plan.