Van Dynamics CRM naar Dynamics 365: De Nieuwste Insights

Proactief werken met Dynamics 365

Naast alle ontwikkelingen in Office 365, SharePoint en Azure is ook Dynamics CRM de afgelopen periode goed onderhanden genomen. Vorig jaar oktober kondigde Microsoft aan Dynamics CRM opnieuw te gaan positioneren en daarmee overzicht te creëren in de Dynamics productlijn. De naam Dynamics CRM is verdwenen en vervangen door Dynamics 365. Binnen Dynamics 365 zijn nu apps beschikbaar voor Sales, Customer Service, Project Service, Financials en Production. Alles omgeven door het ‘Common Data Model’, Flow en Powerapps.

Binnen al deze apps heeft Microsoft weer veel nieuwe functionaliteit toegevoegd. Aandacht is er voor de Cortana Intelligence Suite, voor Portalen met ontsluiting naar externe partijen, de D365 app voor Outlook (!), Learning Path en heel veel verbeteringen als Editable Grids, Relevance Search en de User Interface. De lijst is te lang om op te noemen, kijk voor de aardigheid maar eens op https://roadmap.dynamics.com!

Op naar uw eigen ‘Intelligent business cloud’

Nu Dynamics 365 een geïntegreerd onderdeel is van het Office 365 platform, is de volgende stap om steeds meer intelligente ondersteuning aan de gebruikers te bieden. Een belangrijke rol wordt daarbij gespeeld door ‘Machine Learning’. We zien steeds betere integratie van Machine Learning features met Dynamics 365, met als voorlopig resultaat de ‘Relationship Assistant’.

Deze Assistant is onafgebroken op de achtergrond aan het werk en houdt alle Activiteiten, D365-records en communicatie met uw klanten in de gaten. De assistent analyseert dagelijkse activiteit en gebruikt resultaten om gebruikers te informeren. ‘Actie kaarten’ tonen wat vandaag en nu belangrijk is. Zo kijkt u niet meer in de achteruitkijkspiegel, maar bent u in staat om vooruit te kijken en acties vooraf te plannen.

Ontsluit D365 voor de buitenwereld met Portalen

Een andere ontwikkeling die wordt ingezet is om gegevens uit uw Dynamics 365 omgeving gecontroleerd te ontsluiten met klanten, partners en medewerkers. Door deze Portalen kunt u partijen toegang geven tot onderdelen van uw Dynamics 365 omgeving. Het wordt mogelijk om externe partijen te laten inloggen en op basis van D365 geregistreerde gegevens informatie te presenteren. De volgende Portals zijn nu al beschikbaar: Custom Portal, Customer Service Portal, Employee Self Service Portal, een Community Portal en een Partner Portal.

Tot slot: De D365 Apps op een rij

Microsoft Dynamics 365 Sales

De sales oplossing komt het dichtst in de buurt van de functionaliteit van het ‘oude’ Dynamics CRM. Met Dynamics 365 for Sales doe je relatiebeheer, en krijg je grip op je sales pijplijn. Registratie van contactmomenten en het opvolgen van Leads en Verkoopkansen.

Microsoft Dynamics 365 Customer Service

De Customer Service app breidt de loyaliteit naar bestaande klantenrelaties verder uit met onderdelen als self-service, peer-to-peer service, en assisted service.

Microsoft Dynamics 365 Marketing

De marketing app voor Dynamics 365 Enterprise-editie, Adobe Marketing Cloud. Deze app biedt een uitgebreide marketingservice die gebruikt kan worden ter ondersteuning van marketing activiteiten.

Microsoft Dynamics 365 Project Service

Werk productiever, efficiënter en winstgevender met de D365 Project Service app. Deze app helpt bij het succesvol managen van al uw projecten, van verkoopkans en project tot resource planning en urenschrijven, alles vanuit één geïntegreerde omgeving.

Microsoft Dynamics 365 Field Service

Maak van uw service contactmomenten een strategisch voordeel met Dynamics 365 app voor Field Service. Deze app biedt alles wat de serviceteams nodig hebben. Van geoptimaliseerde planning tot predictief onderhoud.

Microsoft Dynamics 365 Operations

Met de Operations app haalt u complete ERP in Dynamics 365. Wereldwijde schaalbaarheid en digitale intelligentie om verder te groeien in uw eigen tempo.

Microsoft Dynamics 365 Financials

Met deze app ontstaat een Business en Financiële oplossing voor kleine en middelgrote organisaties. Dynamics 365 for Financials maakt het maken van orders, verkopen, factureren en rapporteren gemakkelijker.