VOLG GRATIS HET MICROSOFT AZURE 5 STEP PROGRAMMA

HELPT U PRAGMATISCH TE STARTEN MET AZURE

 

Dit programma is voor organisaties die starten met Azure, of al de eerste stappen hebben gezet op gebied van het gebruiken van Azure. Microsoft Azure is het cloud platform waarmee je flexibel nieuwe omgevingen opzet en je omgeving kunt moderniseren. Ook kun je zeer geavanceerde, nieuwe en eventueel zware processen gemakkelijk ‘aanzetten’. Bijvoorbeeld op gebied van Data Analyse, AI, voorspellen en ontwikkelen van nieuwe diensten.

Welke stappen je ook gaat zetten, waarvoor je Azure ook gaat inzetten, alles start met het (a) bepalen van je roadmap en (b) een goede eerste inrichting. Dit zijn 2 van de concrete deliverables die je krijgt als je dit programma samen met Microsoft en Rapid Circle volgt. Alleen (b) in de vorm van de Azure Fundamentals Hiernaast kun je ook een workshop aanvragen.

Het programma bestaat uit de volgende 5 stappen. Let op: je kunt er ook voor kiezen om alleen stap 3 (Azure Fundamentals workshop) te volgen.

 
 
Picture6.png

1. CLOUd ambition

Tijdens de 'Cloud Ambition' fase leggen we de basis voor het gehele traject. Het doel is om tot de kern te komen waar je naartoe wilt en hoe Azure daarin kan ondersteunen. We beginnen met het bespreken van je ambities, strategie en business model en de potentiële rol die de Cloud hierin kan spelen. Op basis van je KPI's presenteren wij relevante informatie over Azure en faciliteren wij je met klantreferenties. Dit geeft een duidelijk beeld van de zakelijke uitdagingen waar je tegen aan loopt. We komen samen tot duidelijke gedefinieerde KPI's die je toekomstige succes zullen meten.

2. cloud roadmap

Tijdens de Cloud Roadmap vertalen we je ambitie naar realiteit in de vorm van een projectroadmap gebaseerd op 'Business Value versus Time'. De uitkomst: binnen een dag een high level roadmap (bubblechart) en een gedetailleerde timeline met de bijbehorende stakeholders. Vragen zoals 'hoe heb je je subscription management ingericht', 'wat doe je aan monitoring' en 'hoe zit het met je identity/security' komen zoal aan bod. Je loopt naar buiten met een aantal beslissingen die je helpen inzicht krijgen hoe jouw Azure inrichting eruit gaat zien.

Picture7.png
Picture8.png

3. azure fundamentals

Binnen 1 dag behandelen we de essentials van Azure; beheer, identiteit en beveiliging, netwerken en connectiviteit, pperationeel beheer, kostenbeheer, optimalisatie, en migratie. Tijdens de workshop leggen we de nadruk op het opstellen van een lijst met belangrijke beslissingen en acties. De migratie- en optimaliseringsstrategie wordt ook vastgelegd. Na afloop van de workshop ben je in staat om Microsoft Azure zo in te richten dat jouw organisatie er klaar voor is de vele mogelijkheden van Azure versneld in gebruik te nemen. Het is mogelijk deze workshop apart te volgen. Meld je hier aan voor de Azure Fundamentals workshop. 

4. proof & readiness

De Proof & Readiness fase staat in het teken van het opdoen van praktische praktijkervaring. Op basis van de voorgaande stappen bepalen we welke additionele readiness of technische inzichten je nodig hebt om een weloverwegen keuze te kunnen maken. Denk hierbij aan Azure via POV, pilots, demo’s, klantreferenties of een datacenter bezoek.

Picture9.png
Picture10.png

5. cloud success plan

Tijdens de laatste stap 'Cloud Succes Plan' maken we een schatting hoeveel Azure-consumptie je nodig zult hebben op basis van de roadmap en/of planning. Je krijgt daarnaast de mogelijkheid een financieel voorstel in te laten dienen door Microsoft ter ondersteuning van jouw traject. De doorlooptijd hiervan is 6 weken.


KLAAR VOOR DE VOLGENDE STAP?

Wil je jouw organisatie inschrijven voor het gratis Azure 5-step programma, of heb je vragen? Wij helpen je graag verder. VUL ONDERSTAAND FORMULIER IN EN WIJ NEMEN ZO SNEL MOGELIJK CONTACT MET JE OP.